Web Tasarım Neden Önemlidir?

Web Tasarım Neden Önemlidir?

Web Tasarım,

12 dakikaOkuma Süresi

12-04-2023

  • İnternet sitenizi tanımaları için sadece 15 dakika verilseydi, insanların yüzde 66'sı sade ve basit bir şey yerine güzel tasarlanmış bir şey görmeyi tercih ederdi. Web sitenizin tasarımı, çevrimiçi pazarlama varlığınızın önemli bir parçasıdır. İşletmeniz için daha iyi bir web sitesi oluşturmak için web tasarımının önemini anlamalısınız.

    Bu yazımızda, web tasarımın neden önemli olduğunu yazacağız ve size web siteniz için sahip olunması gereken yedi tasarım öğesini sunacağız. Hayalinizdeki web sitesini oluşturmak için yardıma ihtiyacınız varsa, bir stratejistle konuşmak için bugün bizi +90 530 762 9557 numaralı telefondan arayın.

    Web Tasarım Neden Önemlidir?

    Web sitenizi yeniden tasarlamaya başladığınızda, web sitesi tasarımının önemini merak edebilirsiniz. Kitlenizi ve işletmenizi nasıl etkiler? Web tasarımının önemli olmasının beş nedenine bakalım.

    1. İlk izlenimi oluşturur

    Kitleniz web sitenizi ziyaret ettiğinde, onlara işinizle ilgili ilk izlenimlerini verir. Saniyeler içinde işinizi yargılayacaklar. Bu ilk birkaç saniyede, izleyicileriniz üzerinde olumlu bir etki yaratmak istiyorsunuz.

    Web siteniz çekici görünmüyorsa veya modası geçmiş görünüyorsa, hedef kitleniz işletmeniz hakkında hemen olumsuz bir izlenim edinecektir. Web sitenizi çekici bulmazlar, bu da onları sayfanızdan çıkartır. Bir rakibin sayfasına gitmek için sayfanızdan ayrılacakları için müşteri adaylarını kaçırırsınız.

    Web tasarımönemlidir çünkü hedef kitlenizin markanızı nasıl algıladığını etkiler. Onlarda yarattığınız izlenim, ya sayfanızda kalıp işletmenizi tanımalarını sağlayabilir ya da sayfanızdan ayrılıp bir rakibe yönelmelerini sağlayabilir. İyi bir web tasarımı, müşteri adaylarınızı sayfanızda tutmanıza yardımcı olur.

    İnternet sitenizi tanımaları için sadece 15 dakika verilseydi, insanların %66'sı sade ve basit bir şey yerine güzel tasarlanmış bir şey görmeyi tercih ederdi.

    2. Arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejinize yardımcı olur

    Birçok web tasarım öğesi ve uygulaması, web sitenizde içerik yayınlama şeklinizi etkiler ve bu da arama motoru örümceklerinin web sitenizi nasıl taradığını ve dizine eklediğini etkiler.

    Bu, berbat etmeyi göze alamayacağınız şeylerden biri. Sayfa içi SEO temelleriniz yeterli değilse, en başından görünürlük için çetin bir mücadele veriyor olacaksınız.

    İçeriğin web sitenizde nasıl yayınlandığının yanı sıra , belirli web tasarım öğeleri SEO'yu doğrudan etkileyebilir. Nasıl çalıştığına aşina değilseniz web tasarımını anlamak zor olabilir, ancak basitçe söylemek gerekirse, kodunuzun SEO dostu olması gerekir.

    Uygun web tasarımı uygulamalarını (ve ardından arama motoru görünürlüğünü) sağlamanın en iyi yolu , paketlerinin bir parçası olarak SEO hizmetlerini içeren bir web tasarım ajansıyla ortaklık kurmaktır .

    3. Müşterileriniz için ilk izlenimi oluşturur

    İnsanlar web sitenize bakarak onlara nasıl davranacağınıza karar verebilir. Tasarımınız, hedef kitlenizi nasıl gördüğünüz konusunda onlara fikir verir. Web sitenizin tasarımı için herhangi bir çaba sarf etmezseniz, hedef kitleniz onlara yardımcı olmak için çaba sarf etmeyeceğinizi bilir.

    Web siteniz bir müşteri hizmetleri temsilcisi gibidir. Web siteniz parlak, modern ve davetkarsa, hedef kitleniz sayfanızda daha hoş karşılanacaktır. Web sitenizi ziyaret eden yeni insanlara karşı açık ve misafirperver olduğunuz izlenimini vereceksiniz.

    Öte yandan, modası geçmiş ve çekici olmayan bir site, işletmenizin soğuk ve mesafeli görünmesine neden olur. İnsanlar, kendilerine iyi bir ilk izlenim bırakacak kadar değer vermeyen bir işletmeyi incelemek istemezler.

    Web tasarımınızı işletmenizin dijital yüzü olarak düşünün. Birisi fiziksel konumunuza girerse, onu karşılayan ve hoş karşılandığını hissettiren samimi bir yüz istemez miydiniz? Güncellenmiş ve modern bir web tasarımı, yeni ziyaretçilerinizi karşılayan samimi bir yüze eşdeğerdir.

    4. Hedef Kitlenizde Güven Oluşturur

    İnsanlar kötü tasarlanmış web sitelerine güvenmezler. Zayıf tasarımınızı görürlerse veya bilgiler güncelliğini yitirmiş görünüyorsa, sitenize güvenmezler. Güncellenmiş bir web tasarımınız olmadığı için sitenizi atıl kalmış olarak görebilirler.

    Bir imalat firmasına toplu sipariş vermek isteyen bir kişiyi düşünün. Muazzam miktarda para harcıyorlar, yani üretim web sitesi tasarımınız güven vermiyorsa, siparişlerini vermek için başka bir rakip bulacaklar.

    Öte yandan, profesyonel bir site, müşterilerinize güven sinyali verir. İşletmenize güvenecekler ve kendilerini rahat hissedecekler.

    Sitenizde kalmaları için hedef kitlenizle güven oluşturmak önemlidir. Ziyaretçiler sitenizde daha uzun süre kaldıklarında, işletmenizin bu potansiyel müşterileri yakalaması için daha fazla fırsat yaratırsınız.

    5. Rakipleriniz bunu yapıyor

    Web tasarımının neden önemli olduğuna dair bir nedene ihtiyacınız varsa, işte size büyük bir neden: Rakipleriniz zaten web tasarımını kullanıyor. Onlarla rekabette kalmak istiyorsanız, siteniz için web tasarımı kullanmalısınız.

    Web sitenizin rekabette öne çıkmasını istiyorsunuz. Eski, modası geçmiş ve kalitesiz bir web siteniz varsa, rakiplerinizin sıralaması sizi geride bırakacaktır. İyi tasarlanmış web siteleri, web sitenizden daha iyi performans gösterecektir.

    Bu, potansiyel müşterileri rakiplerinize kaptıracağınız anlamına gelir. Sayfaları daha çekici olduğu için sayfalarına daha fazla potansiyel müşteri çekecekler.

    Web sitenizin tasarımı, işletmenizi rakiplerinizden ayırmanız için bir fırsattır. Diğer işletmelerle rekabet ettiğinizde, genellikle aynı hizmetlere ve benzer fiyatlara sahip olursunuz. İşletmenizi diğerlerinden farklı kılacak tek bir şeye ihtiyacınız var.

    Web sitesi tasarımınız, işletmenizi rekabette öne çıkarmak için bir fırsattır.

    İyi tasarlanmış bir web sitesi, işletmenizin benzersiz özelliklerinizi sergilemesi için bir fırsattır. Hedef kitlenize rekabet yerine neden sizin işinizi seçmeleri gerektiğini gösterebilirsiniz.

    6. Tutarlılık yaratır

    İşletmeniz için yeni potansiyel müşteriler bulmaya çalışırken, markanızı geliştirmek istersiniz. Kitlenizin markanıza aşina olmasını ve dönüşüm gerçekleştirmeye hazır olduklarında sizi seçmelerini istiyorsunuz. Web tasarım önemlidir çünkü sayfanızda tutarlılık oluşturmaya yardımcı olurlar.

    Web sitenizdeki her sayfada aynı yazı tiplerine, stillere ve düzenlere sahip olmanız gerekir. Her sayfada farklı bir tasarımınız varsa bu, sitenizin profesyonellikten uzak görünmesine neden olur. Ayrıca, hedef kitleniz markanızla hangi renkleri ilişkilendireceğini bilemeyeceğinden, marka tanınırlığı oluşturmayı daha da zorlaştırır.

    Web siteniz tutarlı değilse, insanlar sizinkinden daha profesyonel görünen bir siteye geçiş yapacaktır. Tutarlılık oluşturarak potansiyel müşterileri sayfanızda daha uzun süre tutar ve işletmenizi tanımalarını sağlarsınız. Sitenizi bu temel unsur için yeniden tasarladığınızda, daha fazla olası satış ve dönüşüm elde edeceksiniz.

    Kaliteli Web Tasarımının 7 Önemli Unsuru

    Artık web tasarımının önemini bildiğinize göre, kaliteli bir tasarım oluşturan unsurlara bakmaya başlamanın zamanı geldi. İşte web tasarımınıza dahil etmek isteyeceğiniz yedi temel unsur.

    1. Kesintisiz Gezinme

    Kullanıcılar sitenize eriştiklerinde bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde erişmek isterler. Müşteri adaylarının sayfanızda kalmasını istiyorsanız, hedef kitlenizin kullanması kolay bir gezinme uygulamalısınız.

    Kitleniz bilgi bulmak için mücadele etmek istemiyor. Gezinme çubuğunuza erişmek ve ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca yönlendirilmek istiyorlar . Navigasyonunuz zayıfsa, hedef kitlenizi sayfanızda etkileşim kurmaktan caydırırsınız.

    Ziyaretçilerin dikkat süreleri kısadır. Onları sayfanızda tutmak istiyorsanız, bilgilere hızlı bir şekilde erişmelerine yardımcı olmalısınız. Düzgün tasarlanmış bir gezinme, ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşmalarına yardımcı olacaktır.

    Gezinmeniz basit ve açıklayıcı olmalıdır. Kitlenizin ihtiyaç duyduğu bilgileri kolayca bulabilmesi için çok sayıda alt konuyu kapsayan geniş başlıklar ekleyin. Bu, kitlenizin bilgileri hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olmanın en kolay yoludur.

    2. Duyarlı Tasarım

    Mobil cihazlardaki büyümeyle birlikte, duyarlı tasarım her zamankinden daha önemli. Kitleniz, sitenize akıllı telefonlar, tabletler ve masaüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere çok sayıda cihazdan erişecektir. Bu olası satışların sitenizde kalmasını istiyorsanız, her kişinin olumlu bir deneyim yaşamasını sağlamalısınız.

    Duyarlı tasarım, kullandıkları cihazdan bağımsız olarak kitlenizin sitenizde iyi bir deneyim yaşamasını sağlar. Web sitenizin boyutlarının onların cihazlarına uygun olmasını sağlamak için web siteniz cihaza uyum sağlayacaktır. Bu, olası satışların sitenizle ilgili olmasını sağlamak için değerlidir.

    Duyarlı tasarım, potansiyel müşterilerin sayfanızda daha uzun süre etkileşimde kalmasını sağlar. Başarılı bir web sitesi tasarımına sahip olmak istiyorsanız, duyarlı tasarımı entegre etmelisiniz.

    3. Stil Rehberi

    Daha önce de belirttiğimiz gibi, web tasarımının önemli olmasının bir nedeni, web sitenizin tamamında tutarlılık yaratmasıdır. Tutarlılık, hedef kitlenizin marka tanınırlığı oluşturmasına yardımcı olur ve sayfanızla daha uzun süre etkileşimde kalmalarını sağlar. Bir stil rehberi, web sitenizde tutarlı bir marka imajı tutmanıza yardımcı olacaktır.  

    Tutarlılık, hedef kitlenizin marka bilinirliği oluşturmasına yardımcı olur ve sayfanızla daha uzun süre etkileşimde kalmalarını sağlar. Bir stil kılavuzu, sitenizde tutarlı bir marka bilinci oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

    Stil rehberiniz, web sitenizin nasıl görünmesini istediğinizin temelidir. Web sitenizdeki her sayfanın rengine, biçimine, tipografisine ve daha fazlasına siz karar verirsiniz. Bu, birisi sitenize her öğe eklediğinde bunun diğer sayfalarla tutarlı olmasını sağlar.

    Ekibinizin de web sitenizde tutarlılık oluşturmasına yardımcı olacaksınız. Sitenize bir öğe eklediklerinde stil kılavuzunuza başvurabilirler. Farklı kişilerin web sitenizde çalışmasını ve siteye öğeler eklemesini kolaylaştırır.

    Web sitenizde tutarlı bir tasarıma sahip olduğunuzda, daha uyumlu bir site oluşturursunuz. Kitleniz sitenizde daha uzun süre etkileşimde bulunacak ve marka bilinirliği oluşturacaktır. Bu, ileride daha fazla dönüşüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

    4. Amaçlı Görseller

    Şirketler, bir web sitesinde etkileşimi artırmaya yardımcı oldukları için görsel öğeleri entegre etmekte hızlıdır. Aslında, müşterilerin bir videoyla etkileşime girme olasılığı metinden 10 kat daha fazladır .

    Görsel öğeler etkileşim ve metni bölmek için harika olsa da, bazı işletmeler görsellerle aşırıya kaçar. Siteleri fotoğraf ve videolarla dolu. Siteyi ezici ve dağınık hissettiriyor.

    Etkileşimi artırmak için çok sayıda fotoğraf ve video entegre etmenin harika olduğunu düşünebilirsiniz, ancak çok fazla fotoğraf ve video varsa bunaltıcı olabilir. Çok fazla resim, sayfada okumayı zorlaştırır.

    Sitenizde başarı görmek istiyorsanız, sayfanızdaki resimler ve metin arasında bir denge oluşturmalısınız. Etkileşimi olabildiğince artırmaya çalışmak uğruna görsel öğeler eklemeyin.

    Görsel öğeleri amaçlı olarak kullanın. Hizmetlerinizi detaylandıran bir metin bloğunuz varsa, bu metnin altına hizmetlerinizi daha ayrıntılı açıklayan bir video ekleyin. Bu, kitlenize yine de etkileşim kurmaları için bir ilgi noktası sağlar ve onları meşgul eder.

    Web tasarımının neden önemli olduğunu bildiğiniz zaman, siteniz hakkında daha incelikli kararlar verirsiniz. Hayalinizdeki web sitesini oluştururken, sitenizi çok fazla görsel öğeyle aşırı yüklememeniz çok önemlidir.

    5. Kaliteli İçerik

    Hedef kitleniz önemli bilgiler edinmek için web sitenizi ziyaret eder. Sitenize bilgi eklediğinizde kaliteli metin yazmanız önemlidir.

    İyi metin yazmak, hedef kitlenizin sayfada daha uzun süre meşgul olmasını sağlar. Tüm bilgilerinizi okuyacaklar ve işletmeniz hakkında bilgi alacaklar. Yazma stiliniz, tutarlılık için web sitenizin stiliyle uyumlu olmalıdır.

    Sitenizdeki içerik, genel tasarım kadar önemlidir, bu nedenle hedef kitlenize ihtiyaç duydukları değerli bilgileri sağlamanız gerekir.

    6. Harekete Geçirici Mesaj (CTA) Düğmeleri

    Sitenizde potansiyel müşterilere sahip olduğunuzda, onları dönüşüme yönlendirmek istersiniz. Bunun önemli bir unsuru, harekete geçirici mesaj (CTA) düğmenizdir . Kitlenizi harekete geçirmeye çalışırken web tasarımının önemi açıktır.

    İyi tasarlanmış bir CTA düğmesi, hedef kitlenizin bir sonraki adıma geçmesini sağlayacaktır. Bu düğmeler tasarımınıza uyar ancak sayfada göze çarpar. Kitlenizin gözü hemen bu butonlara gidiyor.

    İyi tasarlanmış bir CTA düğmesi, hedef kitlenizin pazarlama hunisindeki bir sonraki adıma geçmesini sağlar.

    CTA düğmelerini web sitenizin tasarımına entegre ederek sayfanızda daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaksınız.

    7. Sayfa Hızı

    Harika bir web sitesi tasarımına sahip olabilirsiniz, ancak hedef kitleniz onu geç yüklenmeden sonra görmeyi beklemeyecektir. Sayfa hızı, web tasarımının önemli bir unsurudur. Sayfanızın hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar, böylece kitleniz bilgilere hızlı bir şekilde erişebilir.

    Hedef kitleniz yavaş yüklenen sayfaları beklemekten nefret eder. Sayfanızın yüklenmesi çok uzun sürerse, hedef kitlenizin ilgisi azalır. Arama sonuçlarına dönecekler ve bunun yerine bir rakibin sayfasını seçecekler.

    Google PageSpeed ​​Insights'ı kullanarak sayfanızın hızını kontrol edebilirsiniz . Bu araç, sitenizin şu anda ne kadar hızlı yüklendiğini ve nerelerde iyileştirmeler yapabileceğinizi görmenizi sağlar.

    Diğer seçenek, bir dijital pazarlama şirketinin sayfa hızı hizmetlerine güvenmektir . Bu, işinizi yürütmeye odaklanırken hızlı yüklenen bir sayfanın avantajlarından yararlanmanıza olanak tanır.

    İlbars Medya, hayallerinizdeki web sitesini oluşturmanıza yardımcı olacak

    Web sitenizin tasarımı, çevrimiçi pazarlama kampanyanızın başarısında hayati bir rol oynar. İşletmeniz için en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız, insanları işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmeye yönlendiren bir web sitesi tasarlamaya yatırım yapmalısınız. İlbars Medya, web siteleri tasarlama konusunda 15yılı aşkın deneyime sahip.

    Biz, özelleştirilmiş web sitesi tasarımında uzmanlaşmış, tam hizmet veren bir dijital pazarlama şirketiyiz. Uzmanlardan oluşan ekibimiz, bilgi ve uzmanlıklarını projeniz ile birleştirecektir. Web tasarımının önemini biliyoruz ve seveceğiniz bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olabiliriz.

    Sonuçları yönlendiren bir şirket arıyorsanız, İlbars Medya'dan başkasına bakmayın. Müşterilerimizin işlerini büyütmelerine yardımcı olacak web sitelerini nasıl oluşturacağımızı biliyoruz.

    Hayalinizdeki web sitesini bugün oluşturun.

    Hayalinizdeki web sitesini oluşturmaya hazırsanız, bir strateji uzmanıyla görüşmek için çevrimiçi olarak bizimle iletişime geçin veya bugün +90 530 762 9557 numaralı telefondan bizi arayın.

    İşletmenizin büyümesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz!

Diğer Yazılarımız

Webtasarım, Grafik tasarım, Yazılım ve dijital pazarlama hakkında her zaman öğreniyor ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz.

Sosyal Medya Reklam Tasarımı: Başarılı bir satış ile başarısız bir reklam arasındaki fark

Sosyal Medya Reklam Tasarımı: Başarılı bir satış ile başarısız bir reklam arasındaki fark

26-05-2023

Sosyal medya reklamları, potansiyel müşterilerinizi etkilemek ve satışlarınızı artırmak için harika bir fırsattır. Ancak, sadece bir re...
~ 12 dakika Okuma Süresi
Müşterilerinizi Nasıl Bağlarsınız? 2023 Yılının En Etkili Stratejileri

Müşterilerinizi Nasıl Bağlarsınız? 2023 Yılının En Etkili Stratejileri

20-05-2023

Müşteriyi elde tutma, sadık müşterilerin sayısını artırma, var olan müşterilerden daha çok gelir elde etme ve rakiplerinin gerisinde b�...
~ 15 dakika Okuma Süresi
Sosyal Medya Yönetimi Nedir? (Rehber)

Sosyal Medya Yönetimi Nedir? (Rehber)

26-04-2023

Sosyam Medya Yönetimi tanımı : Sosyal medya yönetimi, çevrimiçi varlığınızı sos...
~ 24 dakika Okuma Süresi
Marka Yönetimi Nedir? & 4 Etkili Marka Yönetimi Taktiği

Marka Yönetimi Nedir? & 4 Etkili Marka Yönetimi Taktiği

19-04-2023

Marka yönetimi tanımı : Pazarlamada marka yönetimi, bir şirketin kimliğini ve itibar...
~ 4 dakika Okuma Süresi
Web Tasarım Neden Önemlidir?

Web Tasarım Neden Önemlidir?

12-04-2023

İnternet sitenizi tanımaları için sadece 15 dakika verilseydi, insanların yüzde 66'sı sade ve basit bir şey yerine güzel tasarlanmış bir...
~ 12 dakika Okuma Süresi
Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

08-04-2023

Google kısa süre önce Reklam platformunun Benzer Kitleleri kullanımdan kaldıracağını ...
~ 5 dakika Okuma Süresi
Doğru Anahtar Kelimeleri Seçmek Için 5 İpucu

Doğru Anahtar Kelimeleri Seçmek Için 5 İpucu

28-03-2023

Arama motoru optimizasyonu (SEO) için Doğru anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini seçmek, arama motoru optimizasyonu (SEO)’da başa...
~ 2 dakika Okuma Süresi
SSL Sertifikası Google Arama Trafiği Için Neden Önemli?

SSL Sertifikası Google Arama Trafiği Için Neden Önemli?

18-10-2022

SSL sertifikasını; Google, arama trafiği için neden önemli kıldı ? Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, hangi sitelerin arama motorund...
~ 3 dakika Okuma Süresi