Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

Google Reklam,

5 dakikaOkuma Süresi

08-04-2023

  • Google kısa süre önce Reklam platformunun Benzer Kitleleri kullanımdan kaldıracağını duyurdu . Peki bu, siz ve yeni müşterilere ulaşmak için Google Ads'ün Benzer Kitleler aracını kullanan diğer reklamverenler için ne anlama geliyor?

    Google'ın Benzer Kitleler'i neden kullanımdan kaldırdığı, aracın Google Ads'den ne zaman kaldırılacağı ve kampanyalarınızın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için büyük değişikliğe hazırlanmak üzere neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

    İlbars Medya sertifikalı bir Google Ads ajansı. Google Ads kampanyanız için İlbars Medya ile ortaklık kurduğunuzda , şirketinizin ihtiyaçlarına uyan özel bir stratejiye ve sizinle çalışacak özel bir hesap yöneticisine sahip olursunuz.

    Bizi bugün +90 530 762 9557 numaralı telefondan arayarak veya bizimle çevrimiçi iletişime geçerek sertifikalı bir Google Ads ajansıyla çalışmanın avantajları hakkında daha fazla bilgi edinin .

    Benzer Kitleler nedir?

    Benzer Segmentler olarak da adlandırılan Benzer Kitleler , reklam verenlerin, yeniden pazarlama kampanyanızın mevcut kitlesine benzer arama davranışlarına sahip yeni kitleler bulmasına yardımcı olan bir Google Ads aracıdır.

    Google Ads'in Benzer Kitleler aracı, listenizdeki kullanıcıların arama davranışını bir araya getirmek için yeniden pazarlama listenizdeki kullanıcıların son arama etkinliğine bakarak potansiyel yeni müşteriler bulur. Ardından, hedef kitlenizinkine benzer arama davranışlarına sahip yeni potansiyel müşterileri otomatik olarak bulmak için bu bilgileri alır.

    Google, Benzer Kitleleri neden kullanımdan kaldırıyor?

    Google, birkaç farklı nedenden dolayı Benzer Kitleleri kullanımdan kaldırıyor. Bu hareketin başlıca nedeni gizliliktir. Veriler ve çevrimiçi gizliliğe ilişkin endişeler, son yıllarda hızla tartışmaların ön sıralarına yerleşti ve Google, daha "gizlilik merkezli" stratejiler uygulayarak gelişen reklam veren ve tüketici davranışlarına ayak uydurmak için değişiklik yapıyor.

    Değişen çevrimiçi pazarlama stratejileri ve yaklaşımları, Google Ads'in Benzer Kitlelerinin ortadan kalkmasının ardındaki bir başka önemli faktördür. Google, çevrimiçi pazarlamadaki değişimlerin bir adım önünde olmak için otomasyon gibi daha "dayanıklı stratejilere" odaklanıyor.

    Benzer Kitlelerin yerini ne alıyor?

    Benzer Kitleler yerine Google, birinci taraf verilerinizden yararlanmanıza ve doğru kitleye ulaşmanıza yardımcı olmak için farklı kampanya türleri için yeni sürüme geçirilmiş başka çözümler sunmaya devam edecek. Bu araçlar arasında Optimize Edilmiş Hedefleme, Kitle Genişletme ve Akıllı Teklif bulunur.

    Bu araçları, Benzer Kitleler yerine farklı Google reklam kampanyalarında nasıl kullanabileceğinizi görmek için okumaya devam edin.

    Google Tarafından Optimize Edilmiş Hedefleme

    Optimize Edilmiş Hedefleme, reklamverenlerin alakalı ve genişletilmiş kitlelere ulaşmasına ve onları dönüşüm hedefleri için optimize etmesine yardımcı olur. Benzer Kitleleri şu platformlarda kullanıyorsanız Optimize Edilmiş Hedeflemeyi kullanmanızı öneririz:

    • Görüntülü Reklam Kampanyaları
    • Discovery Reklam Kampanyaları (Keşif Kampanyaları)
    • İşleme Yönelik Video Kampanyaları

    Google Kitle Genişletme

    Kitle Genişletme, birinci taraf veri segmentlerinizi reklam gruplarınıza dahil ederek birinci taraf verilerinizdekilere benzer kişilere ulaşmanıza yardımcı olur. Google Ads'in Benzer Kitlelerini şu durumlarda kullanıyorsanız Kitle Genişletme özelliğini açmalısınız:

    • Marka Bilinirliği ve Erişim Videosu Kampanyaları
    • Ürün ve Marka Değerlendirmesine Yönelik Video Kampanyaları

    Akıllı Teklif

    Google'ın Akıllı Teklifi , dönüşümleri veya dönüşüm değerini optimize etmek için her açık artırmada makine öğrenimini kullanan teklif stratejilerini ifade eder. Arama Ağı veya Alışveriş kampanyaları için Benzer Kitleler kullanıyorsanız, Akıllı Teklif'i kullanmanızı öneririz .

    Zaten Akıllı Teklif kullanıyorsanız veya bir Maksimum Performans kampanyası yürütüyorsanız , Maksimum Performans kampanyaları otomatik olarak birinci taraf verilerinizden gelen sinyalleri kullandığından, stratejinizde herhangi bir ayarlama yapmanız gerekmez.

    Bu değişiklikler ne zaman gerçekleşecek?

    Korkmayın, çünkü Google Benzer Kitleleri bir gecede kullanımdan kaldırmayacak. Geçiş iki ana aşamada gerçekleşecek. Bu, reklam verenlerin değişikliğe hazırlanırken Google Ads stratejilerini yeniden ayarlamak için zamana sahip olduğu anlamına gelir. Google'ın Benzer Kitleleri kullanımdan kaldırmaya ne zaman başlayacağına dair kısa bir zaman çizelgesi için okumaya devam edin.

    Mayıs 2023

    Mayıs ayından itibaren, reklam verenler artık mevcut kampanyalara veya reklam gruplarına Benzer Kitleler ekleyemeyecek. Bununla birlikte, halihazırda kampanyalara eklenmiş olan mevcut Benzer Kitleleri hedefleyebilecekler.

    Ayrıca, reklam verenler Benzer Kitlelere dayalı olarak yeni Dönüşüm Değeri Kuralları oluşturamaz ve veri segmentleri için Benzer Kitleler otomatik olarak oluşturulamaz. Mevcut Dönüşüm Değeri Kuralları yine de çalışmaya devam edecek.

    Ağustos 2023

    1 Ağustos'ta Benzer Kitleler artık hedefleme ve raporlama için kullanılamayacak ve tüm reklam gruplarından ve kampanyalardan kaldırılacaktır.

    Benzer Kitleler artık Kitle Yöneticisi'nde görünmeyecek ve Google Ads'in raporlarına dahil edilmeyecek (yine de geçmiş raporlamada bulabilirsiniz!). Son olarak, Benzer Kitleleri kullanan Dönüşüm Değeri Kuralları artık çalışmayacak ve Dönüşüm Değerleri Benzer Kitlelere göre ayarlanmayacaktır.

    Google Ads kampanyanızı, sertifikalı bir Google Ads ajansı olan İlbars Medya ile yürütün

    Bir sonraki Google Ads reklam kampanyanız için İlbars Medya ile iş ortaklığı yaptığınızda, yalnızca bir pazarlama ajansıyla değil, sertifikalı bir Google Ads ajansı ile iş ortaklığı yapmış olursunuz.

    İlbars Medya Ailesine nasıl katılabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin ve bizi bugün +90 530 762 9557 numaralı telefondan arayarak veya bizimle çevrimiçi iletişime geçerek İlbars Medya ile kişiselleştirilmiş bir Google Ads reklam kampanyası oluşturmaya başlayın.

Diğer Yazılarımız

Webtasarım, Grafik tasarım, Yazılım ve dijital pazarlama hakkında her zaman öğreniyor ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz.

Sosyal Medya Reklam Tasarımı: Başarılı bir satış ile başarısız bir reklam arasındaki fark

Sosyal Medya Reklam Tasarımı: Başarılı bir satış ile başarısız bir reklam arasındaki fark

26-05-2023

Sosyal medya reklamları, potansiyel müşterilerinizi etkilemek ve satışlarınızı artırmak için harika bir fırsattır. Ancak, sadece bir re...
~ 12 dakika Okuma Süresi
Müşterilerinizi Nasıl Bağlarsınız? 2023 Yılının En Etkili Stratejileri

Müşterilerinizi Nasıl Bağlarsınız? 2023 Yılının En Etkili Stratejileri

20-05-2023

Müşteriyi elde tutma, sadık müşterilerin sayısını artırma, var olan müşterilerden daha çok gelir elde etme ve rakiplerinin gerisinde b�...
~ 15 dakika Okuma Süresi
Sosyal Medya Yönetimi Nedir? (Rehber)

Sosyal Medya Yönetimi Nedir? (Rehber)

26-04-2023

Sosyam Medya Yönetimi tanımı : Sosyal medya yönetimi, çevrimiçi varlığınızı sos...
~ 24 dakika Okuma Süresi
Marka Yönetimi Nedir? & 4 Etkili Marka Yönetimi Taktiği

Marka Yönetimi Nedir? & 4 Etkili Marka Yönetimi Taktiği

19-04-2023

Marka yönetimi tanımı : Pazarlamada marka yönetimi, bir şirketin kimliğini ve itibar...
~ 4 dakika Okuma Süresi
Web Tasarım Neden Önemlidir?

Web Tasarım Neden Önemlidir?

12-04-2023

İnternet sitenizi tanımaları için sadece 15 dakika verilseydi, insanların yüzde 66'sı sade ve basit bir şey yerine güzel tasarlanmış bir...
~ 12 dakika Okuma Süresi
Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

Google Benzer Kitleleri Kaldırıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

08-04-2023

Google kısa süre önce Reklam platformunun Benzer Kitleleri kullanımdan kaldıracağını ...
~ 5 dakika Okuma Süresi
Doğru Anahtar Kelimeleri Seçmek Için 5 İpucu

Doğru Anahtar Kelimeleri Seçmek Için 5 İpucu

28-03-2023

Arama motoru optimizasyonu (SEO) için Doğru anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini seçmek, arama motoru optimizasyonu (SEO)’da başa...
~ 2 dakika Okuma Süresi
SSL Sertifikası Google Arama Trafiği Için Neden Önemli?

SSL Sertifikası Google Arama Trafiği Için Neden Önemli?

18-10-2022

SSL sertifikasını; Google, arama trafiği için neden önemli kıldı ? Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, hangi sitelerin arama motorund...
~ 3 dakika Okuma Süresi